recent posts

Deney 5: Youtube'dan nasıl para kazanılır

Youtube geniş bir video platformu. Google'ın satın almasıyla dahada popüler oldu ve yaygınlaştı. Ayrıca önceden para kazandırmayan veya reklam dönmeyen bir sistemken google un adsense aracıyla şenlenen youtube şuan dünya üzerinde yüzbinlerce kişi için ekmek kapısı.


Ülkemizde bu işin derin detayları ve üstadlarını ytpara.com da bulabilirsiniz. Üyelik için davetiye sistemi vardır. Paralı şekilde üyelikte satıyorlar ama bende bir kaç davetiye mevcut isteyenler yorum atsınlar :) Konumuza dönecek olursa ytpara ya üye olduktan sonra bu işin detaylarına vakıf olabilirsiniz. Ben yüzeysel olarak bir özet geçeyim.

 Lazım olanlar: 
gmail hesabı ve hesap üzerinden açılmış bir youtube kanalı.(bilmiyorsanız nasıl yapılacağını öğrenin)
bulabildiğiniz kadar izlenebilirliği yüksek ve özgün video (eğer yoksa facebook to youtube yapın yani facebookta olan videoları indirip youtuba yükleyin. facebookta pek çok özgün video bulabilirsiniz.) bu konuda şunu hatırlatayım. Video başkası tarafından para kazanmak için yüklenmişse haklı olarak size telif hakkı itirazı gönderebilir.

Bunlar tamamsa videolarımızı kanalımıza yüklüyoruz. (bilmiyorsanız nasıl yapılacağını öğrenin) tüm videolar yüklendikten sonra kanalımızın para kazanma ayarlarını aktif ediyoruz. (bilmiyorsanız nasıl yapılacağını öğrenin) (15 dk. dan uzun videolar yüklemek istiyorsanız youtube kanalınız için mobil onay yapmalısınız yoksa hata verir.) Herşey hazır hayırlı olsun.

 Bitmedi! 
Şimdi adsense onayının gelmesini bekliyoruz. max.1-2 gün içinde bir eposta alacaksınız ve hesabınız tamamen onaylanmıştır diyecek. Adsense hesabınıza gözünüz gibi bakın. dolayısıyla youtube kanalınızada. 

"Aslına bakarsanız adsense hesabının ayrıca bir gmail den oluşturulması çok daha iyidir. Bazen kanal türlü sebeplerden dolayı kapatıldığında gmail hesabı askıya alınır ve adsense hesabınızıda beraberinde götürür tabi içindeki birikmiş paralarla birlikte. Bu yüzden önce bir gmail hesabı açıp içine 1-2 saçma kısa video atıp adsense başvuru yapılmalıdır. Onay aldıktan sonra kanaldaki 1-2 saçma kısa videoyu silip bu gmail i sadece adsense için kullanmalıdır. 

Daha sonra para kazanmak istediğiniz kanalı bu adsense hesabınıza bağlayabilirsiniz hatta yüzlerce ayrı kanalı bu adsense bağlayabilirsiniz. Bu konuda bilginiz yoksa google da nasıl yapıldığı detaylı anlatılıyor. "

Para kazanacağınız youtube kanalınızı günde bir, haftada bir veya ayda bir mutlaka güncelleyin ve yeni videolar ekleyin. Kanaldaki videolar birbirine yakın benzer veya aynı kategoride videolar olursa kısa sürede bir abone kitlesi oluşturmayı başarabilirsiniz. Aboneler yeni eklediğiniz videoların hemen izlenmesi için gereklidir. Kısa sürede izleme alan videolar youtube sıralamasında üst sırada çıkarlar. Bu da demek oluyor ki çok para çok izleme için abone şart.

Kanalınızın kazancı 30 tl ye ulaştığında adsense sizin ev adresinize (adsense kayıt olurken yazdığınız adresinize) postayla pin gönderecek. Yaklaşık 1 ay sürer. Geldiğinde adsense pinini girip banka hesabınızın doğrulaması yapılır. Banka hesabı doğrulama işleminde siz alıcı adı ve iban numarası gibi bilgileri yazdıktan sonra adsense hesabınıza 0,01 ile 0,99 kuruş arasında bir para gönderir. Ardından size gönderdiğimiz miktarı buraya yazın der. Sizde banka hesabınıza kaç kuruş geldiğini belirtilen kısıma yazıp banka hesabınızı onaylamış olursunuz. Bu sayede biriken ödemelerinizi almaya başlayabilirsiniz. Adsensenin ödeme eşiği yani min. ödeme miktarı 200 tl dir. Hesabınızda 200 tl birikmesi halinde ay sonu hesap kesilir, ay ortasında miktar kesinleşir ve ayın 20- 23 ü arasında ödemeniz banka hesabınıza otomatik yapılır. 

Herşeyi yapılmış onaylanmış pini girilmiş bir hesabınız oldu diyelim. Hiç bir eksik yok ama ödeme almak için durum şöyledir: Ocak ayında 50 tl birikti, şubat ayında 95 tl bitikti, mart ayında 50 tl birikti diyelim şuana kadar 195 tl birikti ve hala ödeme eşiği geçilmediği için size ödeme yapılmayacak. Nisan ayında biriken miktarla beraber ödeme eşiği geçilecek ve ödeme alacaksınız.

Örneğin; haziranda biriken (haziran 1 i ile 30 u arasındaki) kazançlar temmuz 12-15 i arasında kesinleşir (size gelecek para miktarı net hesaplanır) ve temmuz 20-23 ü arası banka hesabınıza yatırılır.

Yüzelsel ve hızlı geçip tüm konulara deyinmeye çalıştım. Merak ettiğiniz ve takıldığınız herşeyi buradan sorabilirsiniz. Hayırlı ve bol kazançlarınız olsun.
Deney 5: Youtube'dan nasıl para kazanılır Deney 5: Youtube'dan nasıl para kazanılır Reviewed by atb on Eylül 06, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.