recent posts

Yeteneklerinizi pazarlayın, hala tanışmayanlar için; bionluk

Bugün sizlere yetenek satış platformu olan bionluk.com dan bahsetmek istiyorum. Epeydir aktif olarak hizmet veren siteyle hala tanışmamış olanlar olabileceğini düşünerek size detaylı anlatayım.


Bionluk yola çıktığından beri çizgisini hiç bozmayan ve her geçen gün portföyünü, üye sayısını genişletmeyi başaran, işten iyi anlayanların kurduğu bir platformdur. Bu sistemde boş işlere pek pirim verilmez. Gerçekten yaptığınız işte iyi değilseniz pek satış şansınızın olacağını sanmıyorum.

"Bu sistem girip üye olduktan sonra yeteneklerinizi sergileyip iş halinde konular açıp satışa çıkarabileceğiniz bir platform. Satış konularında neler yapabileceğinizi izah ediyorsunuz ve fiyat belirleyip yayına açıyorsunuz. İhtiyacı olan müşteriler sizi buluyor ve satın alıyor. Gerekli bilgi ve belgeler karşılıklı aktarılıp görüşüldükten sonra işinizi yapıyor ve müşterinin onayına sunuyorsunuz. Müşteri işi kabul edip ödemeyi onayladığında miktarın %20 si kesildikten sonra hanenize ekleniyor. Ödemeler haftalık olarak ve sistem tarafından otomatik yapılıyor. Banka hesap bilgilerinizi üye bilgilerinize eklemeniz yeterli."

Benzer sisteme sahip olan bir çok site var lakin bunlardan 2 tanesi popüler olmayı başardı. Biri bahsettiğimiz bionluk diğeri ise sadeceon sitesidir. Sadeceon biraz çizgisinin dışına çıkmış ve takipçi satış platformu olmuş durumda. Yetenekle alakalı satış hizmet bulmak zor. Takipçi satanlar beğeni satanlar sosyal ağlarla ilgili hizmet verenler buraya toplandı. Kesinti oranları %30 olan sitenin gelirlerinin ciddi bir bölümünü reklama harcadıkları biliniyor.

Aslında bu sistemlerin fikir babası ve ilki yabancı fiverr.com sitesinden başkası değil. Fiverr'in üye satışı ve satış kanalları oldukça geniş ve büyümüş durumda. Bizim yerli girişimlerde başarıyı yakaladı diyebiliriz.
Yeteneklerinizi pazarlayın, hala tanışmayanlar için; bionluk Yeteneklerinizi pazarlayın, hala tanışmayanlar için; bionluk Reviewed by atb on Eylül 06, 2016 Rating: 5

1 yorum:

  1. Bionluk piyasadaki benzer sistemlerden kendini ayrıştırarak yasal ve legal olmayan hiç bir hizmetin yeteneğin satışına izin vermemeye başladı. Freelancer denilen serbest meslek erbabı da sayılabilecek gerçekten yeteği yada uzmanlığı olan kişilere pazar olmaya karar verdi.
    Genel anlamda büyük bir pazarı kısıtlayan gelir azalmasına sebep olabilecek bir hamle gibi görünsede daha profesyonel ve kurumsal bir yapı için adım atılmış oldu.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.