recent posts

Facebook bütün sosyal ağları kapsıyor..

Bildiğiniz gibi sosyal ağ kelimesine anlam veren içini dolduran ilk girişimdir. Twitter, instagram, vine, periscope, pinterest v.s. facebooktan sonra ülkemizde popüler olmaya başlamıştır.


Facebook sosyal ağlar arasında en çok kazanan kuruluştur. Aynı zamanda en köklüsü, en çok üyesi olan sosyal ağ.. Facebook öncelikle instagram'ı satın almış ve çok doğru bir hamle yapmıştı. Sonrasında whatsapp 'ı da satın alarak bünyesine kattı.

Ama aslında şöyle bir durum var;
whatsapp mesajlaşma uygulaması
instagram resim + video paylaşma uygulaması
vine kısa video paylaşım uygulaması
twitter kısa metin resim video paylaşma uygulaması
periscope canlı yayın uygulaması
v.s. v.s. v.s.
Lakin düşündüğünüz zaman bu ayrı ayrı işlemler için kurulmuş uygulamaların tüm özelliklerini facebook 'un barındırdığını ve aktif şekilde insanlarında kullandığını anlayabiliyoruz.

5-6 yıl önce 2015-16 lar hedef gösterilerek facebook un popülerliği bitecek, o tarihlerde kullanan kalmayacak deniyordu. Fakat bu öngörü sahipleri facebook un hiç bir girişim yapmadan hiç yenilik yapmadan yerinde sayacağını düşünerek bunları söylemiş olmalılar. Çünkü facebook her yıl üye sayısını ve gelirlerini arttırarak yol almaya devam ediyor. Böylelikle bizimde parmaklarımızı ve çenemizi yoruyor!


Facebook bütün sosyal ağları kapsıyor.. Facebook bütün sosyal ağları kapsıyor.. Reviewed by atb on Ağustos 25, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.