recent posts

Spam maillerden kurtulma yöntemleri..

Hergün eposta kutunuza (gelen kutusu, gereksiz kutusu) gelen onlarca yüzlerce spam mail mi var? Çözüm için engelleme, şikayet etme, kimlik avı olarak bildirmeyi yaptınız yinede hiç bir azalma olmadı mı :)

Çözüm için doğru makaleyi okuyorsunuz. Gelen mailler abartılı rakamlara ulaşınca acaba aralarda görmem gereker gerçek kişilerden gelen bir mail var mı diye zaman harcadığınızda bu spam maillerden nasıl kurtulurum diye çözüm aramaya başlıyorsunuz..

Aslında çözüm yine maillerde..

Şöyle ki her mailin altında özellikle yabancı dilde gelen spam maillerin alt kısmında unsubscribe ibaresi oluyor. Abonelikten çık. Yani siz bilerek veya bilmeyerek bir mail serverına, toplu mail reklamı yapan bir siteye izin vermişsiniz onay vermişsiniz ve bunun neticesinde bu saçma mailler epostanıza gelmeye başlamış. Abonelikten çıkma işlemini yapınca birden bire gelen maillerin sayısı günlük 1-2 ye düşecektir. Bazı mail serverları abonelikten çıkış işlemini anında onaylarken bazıları 24 saat içinde veya 10 günü bulan bir süreçte yapabiliyor. Bu durumda gelen spam mailleri açıp en altında yer alan unsubscribe linkinden işlem yapmanız gerekiyor.. Çoğu mail aynı sistem üzerinden geldiği için unsubscribe linkinde aynı site açılıyorsa tekrar tekrar eposta yazıp unsubscribe yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Sizi bu dertten kurtarabildiysem ne mutlu bana..

Spam maillerden kurtulma yöntemleri.. Spam maillerden kurtulma yöntemleri.. Reviewed by atb on Temmuz 21, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.