recent posts

Hesabım kendi kendine birilerini takip ediyor, beğeniyor v.s. Çözümü!



Sosyal ağların giderek yaygınlaşması ve insanlarda bağımlılık oluşturması sebebiyle, sosyal ağlarda popüler olma, daha büyük kitlelere hitabedebilme v.b. gibi sebeplerle sosyal ağ araçlarının kullanımıda sürekli artmakta. Buna bağlı olarak deneyimsiz olan kullanıcıları endişelendiren durumlar oluşabilmekte. Mesela hesabın kendi kendine birilerini takip etmesi, veya paylaşımları kendi kendine beğenmesi durumu en çok şikayet edilen konulardan..

Twitter, facebook, insatagram, tiktok gibi yaygın kullanılan sosyal ağlar için hazırlanmış yardımcı araçlar ( takipçi arttırma, beğeni arttırma, retweet, abone, izlenme arttırma ) sistemleri hesaplarınızı yönetebilmektedir. Ücretsiz olarak kazandığınız takipçi beğeni ve türevleri için hesabınıza erişim izni verirsiniz ve sizin hesabınızda başkalarını beğenir ve takip eder. Bu ve bunun gibi durumlardan kurtulmak istiyorsanız yapılacaklar bellidir.

- Öncelikle hesap şifrenizi değiştirin,

- Hesabınızın ayarlar kısmında izin verilen uygulama erişimlerinin izinleri kaldırın.

- Yine ayarlar kısmında oturumlar bölümüne girip tüm oturumları kapatın.

- ve son olarak hesabınızın sizden izinsiz işlem yapmasını istemiyorsanız önünüze gelen takipçi beğeni kazanma sitelerine sistemlerine giriş yapmayın.

Bu ayarlar tüm sosyal ağlar için geçerlidir. Bunun dışında exe olarak veya tarayıcı eklentisi olarak yüklediğiniz korsan yazılımlarda hesaplarınızı yönetebilir. Bunun için virüs taraması yapıp zararlı yazılımlardan kurtulabilir veya format atarak daha kesin bir çözüme ulaşabilirsiniz. 

Yukarıda belirtilen çözümlerini uyguladığınız takdirde hesabınızın başkaları tarafından yönetilmesi imkansızdır.

Hesabım kendi kendine birilerini takip ediyor, beğeniyor v.s. Çözümü! Hesabım kendi kendine birilerini takip ediyor, beğeniyor v.s. Çözümü! Reviewed by atb on Nisan 04, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.