recent posts

Android TV Box Yavaş Bağlantı, Wifi Sorunu ve Çözümü!


Bugün sizlere bir kaç gündür uğraştığım ve bir çok yöntem denedikten sonra çözüme ulaştığım bir problemi nasıl çözeceğiniz hakkında bilgi vermek istiyorum..

Dijital platformlar internet akıllı cihazlar hayatımızın her alanına yerini aldı, durum böyleyken dijitürk, dsmart gibi dekoderli sistemlerin yerini online ve abonelik modeli ile çalışan sistemler alıyor. Tv lerden daha fazla verim almak daha etkin kullanmak için android box lar oldukça popüler. Ülkemizde henüz tam olarak bilinirliği ve yaygınlaşması olurmuş değil, zamanla daha da çok tercih edileceğini umuyorum.

Android box'larda genelde düşük veri aktarımı download hızının azlığı sebebiyle verim istenildiği gibi olmuyor, bunun sebebi kalitesiz wireless alıcısından yada donanım kalitesinden ziyade modem ayarlarından kaynaklanıyor.

Son zamanlarda 1 Mbps bile hızı göremeyen android box cihazım eziyet olmaya başlamıştı. Mobil cihazdan ve laptoptan aynı ağa bağlanıp 20-24 mbps hız alırken android box'a 0,4-0,5 yani 1mbps bile gelmemesi çok garip bir durum. Bunu internette araştırdığımda önce güvenlik protokolünün TKIP yapılarak hızlandırmanın mümkün olduğu bilgisine ulaştım. Benim cihazım x96 mini box ama her türlü android box için aşağıdaki aynı şeyleri uygulayabilirsiniz.

benim modemimde encryotiın mode olarak görünen bu ayar TKIP+AES yerine sadece TKIP olarak seçip kaydettiğimde sorunun düzeleceğini söyleyen bir makale okuduktan sonra hemen denedim.

Ayarları değiştirip kaydettikten sonra modemi resetledim, ardından android box ağ bağlantıları kısmında eski ağı unut deyip ağ şifresini tekrar girerek yeniden bağlandım. Bu ayar bir çok kişide işe yaramış ve 1mbps bile olmayan hızı 7-10mbps ye çıkarmış. Fakat bende bir etkisi olmadı ve biraz hız artışı olsada hala 1mbps nin altında hız görünüyordu. 

Benzer yazı ve bilgileri aşatırmaya devam ettim, bir çok kişi yüzeysel olarak android box'ı rahatlatmak için gereksiz uygulamaların silinmesi, ısınmaması için soğutma güçlendirmesi ek soğutucular tavsiye edenlere rastladım fakat bence bunlar çözüm değildi. Sonra bir forumda yine modem ayarlarında frekans ayarlarıyla sorunun aşılabileceğini yazan birine rastladım. Deneyen 10 kişiden 9 u başarılı olmuş. Yine modem ara yüzüne girip gerekli ayarları yapınca sonuç başarılı oldu ve 7-9mbps hıza ulaştı. Android box'da tv izlemek film izlemek video izlemek eziyet olmuştu ama yeni ayarlar sayesinde yüksek çözünürlük ve kalitede takılmadan gayet güzel keyifli bir şekil seyir başladı..

Frekans ayarı yine modeme göre farklı isimlerde görünebilir bende "Kontrol Kanalı" olarak görünüyor.


Bu ayara modem arayüzüne ulaşarak erişebilirsiniz. Modeme göre;
192.168.1.1 veya 192.168.2.1 yazarak modem arayüzüne ulaşın, varsa admin ve pass kısmındaki şifreleri girin. Genellikle admin 1234 veya admin admin veya admin turktelekom veya vodafone vodafone şeklinde oluyor. Modem kullanım klavuzunda fabrika ayarlarında ayarlanmış k.adı ve şifre mevcuttur. Klavuzunuz yoksa internetten modem marka ve modelini girerek k.adı ve şifrenizi bulabilirsiniz. Önceden değiştirdiyseniz modemin altında veya arkasında bulunan küçük reset düğmesine 5-10 saniye basarak modemi fabrika ayarlarına çevirip arayüz şifresini fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz.

Modem arayüzüne giriş yaptıysanız ayarlar veya kablosuz ayarları kısmına gidin,
Bu tür bir ekranda frekans aralığı ve kontrol kanalı gibi bir seçenek otomatik seçili görünecektir. Buna tıklayıp 11 i seçin ve "uygula" yada "ayarları kaydet" butonuna basıp yeni ayarlarınızı kaydedin.

Sonrasında 1 dakika bekleyip android box'ınızda hız testi yapın..



Android TV Box Yavaş Bağlantı, Wifi Sorunu ve Çözümü! Android TV Box Yavaş Bağlantı, Wifi Sorunu ve Çözümü! Reviewed by atb on Nisan 04, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.